Vidste du det - om julen?

Vidste du, at julen engang var forbudt i England, at Rudolf med den røde tud er et amerikansk reklamefremstød og at Jesus blev født i en kold tid? Her er en samling af spøjse og anderledes informationer om julen.

Julen forbudt

I 1647 vedtog det engelske parlament en lov, der forbød julen. Den puritanske leder, Oliver Cromwell, så festlighederne som amoralske og mente, at juledagene skulle være hellige. Alle de, som blev taget i at fejre højtiden blev anholdt. Loven blev taget af bordet igen, da puritanerne mistede magten.

Julemandens 108 mill. besøg

Julemanden har 31 timer til alle sine besøg. Han skal besøge 900 hjem pr. sekund, dvs. han skal være effektiv i sin gaveudbringning.

Hvis hver gave vejer 1 kilo, så skal han have 500.000 tons gaver med i kanen. Plus sig selv - og han vejer vist ret meget.

Den gamle klejne

Klejnen er en af vores allerældste julesmåkager. Allerede i middelalderen bagte de den. Eller rettere sagt: De kogte den. For klejnen skal jo koges i fedt. Det er også grunden til, at det var muligt at lave denne småkage allerede i middelalderen - før komfuret.

Jesus blev født i en kold tid

Boringer på Grønland tyder på, at det var en hård vinter, det år Jesus blev født. Forskere har boret is op fra Indlandsisen og kan på islagene se, hvor meget det har sneet på bestemte årstal. Det år, Jesus blev født, var en hård vinter.

Kender I den om Rudolf?

Rudolf med den røde tud blev "opfundet" af skribenten Robert May. Rudolf blev det 9. rensdyr foran julemandens kane. Han havde nemlig kun 8 før Rudolf kom til.

Vi kender alle historien om den stakkels Rudolf med den røde tud, men vidste vi, at han blev opfundet til et reklamefremstød for et amerikansk stormagasin? Nu hører Rudolf med til julen - også i Danmark...

Julemandens tøj er reklameskabt

Rygtet siger, at julemanden fik sit knaldrøde tøj, da Coca Cola Company brugte den kendte julemand med rødt tøj, stort skæg og bælte i sin markedsføring. Før den tid var julemanden klædt i andre farver. Mon rygtet er sandt?

Del denne side

Overnatning i Toppen af Danmark

Bo godt i Toppen af Danmark

Find det helt rette overnatningssted for dig i din ferie.

Juleshopping i Toppen af Danmark

Juleshopping i Toppen af Danmark

Juleshopping er fyldt med stemning og unikke julegaver.

Julemanden i det røde tøj

Vidste du, at julemandens røde tøj blev skabt af Coca-Cola?

Julemand - velkomst